Güvenilir bir çalışma ortamının elde edilebilmesi için bazı ufak tefek noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde çalışma alanınız ve çalışan personellerinizin sağlığını riske atabilirsiniz. Bu noktada ilk önce yeterli eğitimi almadan herhangi bir görevi üzerinize almamanız gerekiyor.
Çok fazla bilginin size çok hızlı bir şekilde verildiğini hissediyorsanız, gözetmeninizden daha yavaş anlatmasını istemelisiniz. Ayrıca gözetmeninizden talimatları tekrar etmesini de istemelisiniz.
Görev Alanınızı Terk Etmeyin
Sizden talep edilmediği sürece çalışma alanınızdan ayrılmamalısınız. İş yerinizde bulunan diğer alanlarda yer alabilecek olan elektrik hatları, kaygan zemin ya da zehirli maddeler gibi tehlikeler büyük bir kazaya yol açabiliyor. Bu sebeple, görev alanınızdan ayrılmadan önce mutlaka ortamda herhangi bir risk olup olmadığını öğrenmelisiniz.
Koruyucu Ekipmanlarınızı İyi Tanıyın
Güvenlik açısından önemli olan iş ayakkabıları, sert malzemelerden üretilmiş olan şapkalar ve eldivenler gibi ekipmanları muhakkak kullanmalısınız. Koruyucu giysilerinizi ne zaman giymeniz gerektiğini ve ihtiyaç halinde nereden ulaşabileceğinizi bildiğinizden mutlaka emin olmalısınız.
Acil Durumlara Hazırlıklı Olun
Yangın alarmı ve elektrik kesintisi gibi acil durumlarda neler yapmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Bu tür durumlarda eğitim almadıysanız gözetmeninize ya da işvereninize bu konu ile ilgili destek almak istediğinizi söylemelisiniz.
Baş dönmesi, baş ağrısı, gözlerde bulanıklık ya da herhangi önemli bir rahatsızlık yaşıyorsanız iş yerinizde yer alan doktor, hemşire ya da iş yeri sağlık ekibinize danışmalısınız. Bu şekilde çalışmanız iş kazalarının meydana gelmesine sebep olabiliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere yetkilendirilmiş mühendis, mimar ve teknik elemanlar.
İş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Doktorlarımızın, işyerinizde iş sağlığı denetimleri ve çalışanlara işe giriş ve periyodik sağlık muayeneleri yapar.
Bilindiği üzere 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği iş yerlerinde çalışanların sağlık muayenelerinin yapılması yasal bir yükümlülüktür. Bu Kapsamda çalışan personeller için mobil sağlık hizmeeti sunmaktayız.
Acil durum planı, tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere acil durumların belirlenmesi, bunların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması sağlamaktadır.